VAN DROOM TOT BESTAAN

Met Beleeftuin Drakensteyn gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Als Stichting Jelte en De Roode Draak zien we, waar onze “special needs” kinderen, jongeren en ouders tegenaan lopen in het dagelijks leven,

Een uitje en toegankelijkheid is niet vanzelfsprekend, begrip en samen spelen is niet vanzelfsprekend.

Wij droomden van een magische plek die niet alleen volledig rolstoeltoegankelijk is, maar ook een plek waar je altijd onbeperkt kan genieten. Een groene oase, midden in onze prachtige Flevopolder. Een plek die alle zintuigen stimuleert.
Een plek waar je samen kan spelen en beleven, waar je met een andere bril kan kijken, waar je je kan verwonderen, waar je kan genieten van de natuur en tot rust kan komen, met iedereen die je lief is.

In onze beleeftuin richten we ons op verbinding en sociale cohesie, en vooral inclusie. Dat betekent voor ons dat we graag mensen willen samenbrengen, welke beperking ze ook ervaren. Dat we graag het samen beleven willen stimuleren zodat niemand zich onbegrepen, eenzaam of buitengesloten voelt. Dus spreek elkaar aan, speel samen, zoek verbinding, leer van elkaar en maak nieuwe vrienden!

Je bent welkom, jij met al je mooie, rare, unieke, vreemde, fantastische en geweldige eigenschappen en bijzonderheden, jij met niet aangeboren hersenletsel is, jij met cerebrale parese, jij met het Syndroom van Down, jij met een autisme
verwante stoornis, jij met dementie, jij met kanker, jij die nergens last van heeft, jij die ziek bent, jij die gezond bent, jij met wat dan ook…..

Jij bent uniek en je bent van onschatbare waarde. En je bent altijd van harte welkom bij Beleeftuin Drakensteyn, als je maar lief bent voor elkaar!

Zullen we samen de wereld een stukje mooier maken?

Beleeftuin Drakensteyn is de kroon op het werk van Stichting Jelte, van 2010 tot nu,2022.
Alles wat we hebben bereikt was niet gelukt zonder hartverwarmende acties en tientallen grote en kleine donaties, van
fondsen tot particulieren, van scholen tot bedrijven. Lieve vrijwilligers en donateurs, onze dank is niet in
woorden uit te drukken. Jullie hebben ons geholpen om het verschil te maken voor kinderen met “special needs”.